General Motors a semnat un protocol de acord prin care pana la finalul lui septembrie va vinde producatorul de masini de teren Hummer. GM nu a spus cui va vinde dar a mentionat ca afacerea va salva 3.000 de locuri de munca, iar Hummer isi va putea continua activitatea. Masinile marcii erau la moda acum 15 ani, dar astazi vanzarile scad dur si nu se mai incadreaza in peisajul unei industri auto care incearca sa produca masini mai economice, scrie The New York Times.

Se vorbeste de luni bune despre vanzarea Hummer, marca la care vanzarile au scazut cu 51% in SUA anul trecut. Acum 15 ani masinile Hummer erau la moda, inspirau forta, in prezent sunt simbolul lucrurilor rele din industria auto americana: mari si extrem de "gurmande" cand e vorba de consum.

Seful Hummer spune ca intelegerea semnata de GM e o garantie ca brandul se va dezvolta in continuare. Fabrica din Shreveport a General Motors va construi masini Hummer pana cel putin in 2010, iar legaturile dintre Hummer si GM vor fi puternice si dupa ce marca va fi vanduta.

GM a cerut luni intrarea sub protectia legii falimentului, iar justitia i-a permis sa inceapa sa vanda active. Din acest proces ar trebui sa iasa o companie noua care sa pastreze activele "sanatoase" si sa se concentreze pe patru branduri cheie: Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC. Hummer, Saab si Saturn vor fi vandute, Pontiac va fi eliminata total.