Dupa ce initial le-au copiat pana in cele mai mici amanunte, iata ca acum companiile chineze incep sa cumpere brandurile originale. Zvonuri tot mai insistente dau ca sigura vanzarea legendarului HUMMER catre compania chineza Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. of China, un conglomerat industrial care insa nu are inca afaceri in domeniul automotive.

Daca aceste zvonuri se vor adeveri, vor exista practic doua companii chineze ce vor vinde “acelasi” produs pe aceeasi piata din moment ce si compania Dong Feng a scos o copie la indigo a acestei masini, copie pe care o vinde cu 37.000 de dolari, pret de doua-trei ori mai mic decat cel aplicat de GM la produsul original.

Sunt curios cum va rezolva “Partidul” problema din moment ce este putin probabil ca Dong Feng va fi lasata sa ii faca concurenta neloiala noii detinatoare a brandului HUMMER.

In plus, va fi interesant de vazut daca Hummerul american va deveni chinezesc, in sensul in care noua companie va incerca sa reduca costurile prin folosirea unor “inlocuitori” de materiale sau va face rabat de la standardele de calitate care au facut celebru acest brand.

In prima poza de mai jos avem “Hummerul” produs de Dong Feng iar in a doua cel original. Daca ne-am uita sub capota, probabil ca diferentele ar fi mai vizibile…

Citeste si comenteaza pe Khris.ro.