Indienii de la Tata Motors spera ca in doi ani sa fie capabili sa lanseze Nano, cea mai ieftina masina din lume, pe piata americana,nnoteaza Reuters. Seful companiei a spus ca pana atunci se lucreaza ca masina sa fie conforma cu standardele de mediu si de siguranta din SUA.

In India livrarile vor incepe in iulie, iar preturile variaza intre circa 2.200 dolari si 3.700 dolari (varianta cu aer conditionat si geamuri electrice). S-au primit peste 200.000 de comenzi ferme, din care jumatate pentru versiunea cu maxime dotari si o cincime pentru cea mai ieftina.

Masina are motor de 0,6 litri, 35 CP, viteza maxima este de 105 km/h, iar cu un litru de benzina poate merge in medie 23,6 km.

Indienii vor ca in 2011 Nano sa ajunga si In Europa, insa cu o versiune modificata fata de India, cu 20 de cm mai lunga si posibilitatea de a face fata testelor de impact.

Tata Motors a lansat Nano cu intarziere in India, iar productia poate acoperi doar o mica parte din comenzi. Anul acesta vor putea fi produse doar 60.000 de masini, astfel ca unii isi vor vedea vehiculele comandate abia la finalul lui 2010.

Ramane de vazut daca Nano va avea vreo sansa pe o piata pretentioasa precum America, unde cele mai multe masini vandute au motoare de peste 2 litri, departe de cel al micutei masini din India.