Automobile Dacia va prezenta miercuri 17 iunie in Romania modelul Sandero Stepway, o versiune inaltata a hatchback-ului, a anuntat compania. Stepway. Dacia Sandero Stepway este versiunea europeana a modelului Stepway care se vinde de anul trecut in Brazilia sub sigla Renault. Stepway nu este SUV-ul Dacia despre care s-a vorbit mult. Acel model va aparea la inceputul lui 2010. Producatorul anunta ca modelul va fi prezent in Europa din septembrie.

Masina a fost prezentata in premiera la salonul de la Barcelona pe 7 mai. "Garda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum", spunea Dacia despre noul model.

In functie de piata de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri si 90 CP si cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni.

Consumul afisat in ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzina) si, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel).

Producatorul anunta ca noul model va putea fi comandat din iunie in unele tari, iar livrarile vor incepe in septembrie.

Dacia Sandero Stepway este versiunea europeana a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama Renault din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia). Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protectie fata/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Renault Sandero Stepway este comercializat in Brazilia si in Argentina, unde au fost vandute pana in prezent peste 2.700 de exemplare. Masina costa circa 15.000 euro in Brazilia.