Automobile Dacia a vandut in Romania peste 18.000 de automobile in perioada ianuarie - mai, jumatate fata de anul trecut, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii companiei, In Germania s-au vandut peste 36.000 de masini Dacia, din care 13.000 in mai, pe fondul programului Rabla in care prima de casare este de 2.500 euro.

Romania a fost mereu cea mai mare piata pentru Dacia, iar Franta era la mare distanta a doua. Insa, anul acesta criza de la noi si programul Rabla de la ei au schimbat lucrurile. Astfel, in Romania s-au vandut 4.636 de automobile Dacia in mai si 18.140 pe primele cinci luni. In Germania s-au vandut aproape 23.000 de masini Sandero si peste 13.000 Logan in primele cinci luni, echivalentul unei cote de peste 2% din piata. Mai a fost o luna extrem de buna, cu vanzari de peste 9.000 de masini pentru Sandero si mai mult de 4.000 Logan.

In Romania, Dacia avea o cota de 26% acum un an, iar acum o luna urcase la 27%, deoarace piata a cazut mai mult decat marca autohtona. Ianuarie a fost cea mai slaba luna de vanzari din ultimii ani pentru Dacia in tara, cu sub 2.000 de automobile, dar vanzarile au mai crescut, insa sunt departe de lunile record in care treceau de 10.000 de unitati.

Producatorul va lansa miercuri in tara cel mai nou model al gamei, Sandero Stepway, un Sandero inaltat care se vinde de anul trecut in Brazilia sub sigla Renault.

Programul Rabla din Germania in care sunt doua milioane de locuri i-a facut pe cei de la Dacia sa creasca de doua ori productia de la Mioveni in primavara.