Michelin se pregateste sa concedieze pana la 1.500 de angajati in Franta, afirma cotidianul Le Monde, care nu citeaza insa nicio sursa. Anuntul ar urma sa fie facut in data de 24 iunie, o reuniune cu partenerii sociali ai intreprinderii fiind convocata miercuri, 17 iunie.

Conducerea societatii, a carei productie a scazut cu 25% in Hexagon, in primul trimestru, a refuzat sa comenteze informatiile.

Incepand cu toamna anului 2008, Michelin s-a confruntat cu o scadere vertiginoasa a vanzarilor, distribuitorii au stopat comenzile, iar stocurile au crescut constant.

In prezent, uzinele din Franta functioneaza la jumatate din capacitate.

In Romania, Michelin are trei uzine, una la Floresti si doua la Zalau.

Uzina de la Floresti a fost achizitionata in 2001 si are, in prezent, 1.400 de angajati, potrivit informatiilor prezentate pe site-ul companiei.

Uzina Zalau Anvelope a fost fondata in anul 1977 si achizitionata de Michelin in 2001. Zalau Anvelope are 1.300 de angajati.

Uzina Zalau Cord furnizeaza Grupului Michelin cordul metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. Zilnic, Zalau Cord produce 10.000 de km de cablu, uzina estimand sa ajunga la capacitatea maxima de productie in anul 2008.