Dacia a lansat in Romania modelul Stepway, o versiune mai inaltata a lui Sandero, masina avind doua versiuni de motorizare si preturi intre 9.200 euro si 10.400 euro. Dacia a precizat ca Stepway nu este nici SUV, nici crossover si nici 4x4, contrazicind multe din articolele aparute in presa romana si internationala.

Sandero Stepway poate fi comandata incepind cu 23 iunie, iar livrarile incep din luna iulie. Masina este disponibila in doua versiuni de motorizare:

- 1,6 litri, 90 CP - 9.200 de euro

- 1,5 litri Diesel, 70 CP, 10.400 euro.

Printre dotari se numara ABS, doua air-bag-uri, directie asistata, proiectoare de ceata si geamuri electrice.

Sandero Stepway a creat confuzie in rindul presei romane si internationale, fiind in mod eronat catalogat ca SUV sau crossover. Dacia a caracterizat Stepway doar ca fiind "un Sandero cu trasaturi dinamice si o masina cu tenta sportiva".

Stepway este primul model Dacia la care este oferita in versiunea standard si vopseaua metalizata. Masina este produsa la Mioveni, va fi introdusa si in programul Rabla, iar pentru ea s-au facut investitii de circa 2,5 milioane de euro.

Masina va fi lansata si in alte tari din Europa, dar se vinde deja in Brazilia si Argentina de la finalul anului trecut, sub sigla Renault.

Lansarea a avut loc miercuri, la Complexul Auto Cobalcescu din Bucuresti.

Vom reveni cu amanunte