Renault studiaza posibilitatea de a construi in Venezuela masini Logan si Sandero impreuna cu chinezii de la Great Wall, cu seturi de piese aduse din Columbia, unde Logan e produs din 2005, noteaza Automotive News. Venezuela ar putea deveni a noua tara unde se fabrica Logan.

Renault si Great Wall au semnat in iunie o scrisoare de intentie pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru constructia de masini destinate pietei din Venezuela. Productia ar trebui sa inceapa la o fabrica detinuta de un partener local al chinezilor, in provincia Carabobo, la 150 km de capitala Caracas.

Daca planurile vor deveni realitate, la uzina ar trebui construite anual 22.000 de masini, din care 15.000 pentru Renault, iar restul pentru chinezi. La uzina s-ar putea construi berlina Logan - si in varianta pe gaz - plus hatchback-ul Sandero. Seturile de piese ar putea fi aduse din Columbia, unde Logan e produs si vandut sub sigla Renault, de acum patru ani. Renault a vandut in Venezuela circa 10.000 de masini anul trecut, in scadere drastica fata de cele 28.000 vandute in 2007.

Daca proiectul va primi unda verde, Renault va investi 10 milioane dolari, iar Great Wall, 65 milioane dolari. Venezuela ar putea deveni a noua tara unde se fabrica Logan.