Autoritatile bulgare vor verifica toti cei 105 posesori de masini de lux Bentley din tara pentru posibile cazuri de evaziune fiscala si alte tipuri de fraude, ca parte a unui plan de stavilire a coruptiei care a atins un nivel fara precedent, noteaza Reuters.

Agentia care colecteaza taxele spune ca va investiga sursele de venit ale posesorilor de Bentley si va demara audituri daca vor exista discrepante intre veniturile declarate si cele detinute.

Controlul e declansat dupa ce s-a descoperit ca Bulgaria are un numar extrem de mare de masini Bentley inregistrate, dar agentia fiscala nu a precizat daca pe lista se va afla si membrii ai guvernului.

Un ministru al guvernului de la Sofia pare sa detina un Bentley, mai ales ca persoana a fost fotografiata langa automobil. Acelasi ministru a platit peste 8.000 de euro pentru un bilet la o delegatie ministeriala in Coreea.

Masinile Bentley ajung sa coste peste 270.000 de dolari in Bulgaria, tara unde salariul mediu lunar este cel mai mic din UE, cam 300 de euro.