Autoritatile chineze se opun tranzactiei prin care compania locala producatoare de utilaje de constructii Sichuan Tengzhong doreste sa cumpere marca Hummer de la General Motors. O agentie economica importanta spune ca firma nu are experienta necesara pentru productia de automobile, iar afacerea ar contrazice o noua strategie economica de a incuraja reducerea poluarii, noteaza BBC.

Radioul national din China spune ca o achizitie a Hummer nu ar fi in concordanta cu noua strategie guvernamentala care incurajeaza achizitia de vehicule cat mai putin poluante. In plus, Comisia Nationala de Dezvoltare si Reforma spune ca firma Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, care produce vehicule de folosinta speciala si componente pentru autostrazi, nu are experienta necesara pentru productia de vehicule de teren.

Legislatia chineza este foarte complicata si fragmentata cand e vorba de achizitii peste hotare, iar o noua lege obliga firmele locale care vor sa cumpere companii straine sa raporteze orice intentie de achizitie inainte de a semna intelegeri angajante.

Masinile marcii Hummer erau la moda acum 15 ani, dar astazi vanzarile scad dur si nu se mai incadreaza in peisajul unei industri auto care incearca sa produca masini mai economice.

GM a cumparat Hummer in 1999, dar vanzarile marcii s-au injumatatit anul acesta, iar compania mama s-a angajat sa vanda marca pana la toamna, ca parte a procesului dur de restructurare care sa o readuca pe linia de plutire.