Compania Beijing Automotive Industry Holding Co se pregateste zilele acestea sa faca celor de la General Motors o oferta detaliata pentru Opel, noteaza Dow Jones, citand surse apropiate discutiilor. Compania chineza si-a aratat recent interesul pentru marca germana si va interveni daca discutiile dintre GM si canadienii de la Magna vor esua.

Soarta Opel nu e pecetluita, desi se parea ca Magna International din Canada si banca rusa Sberbank vor deveni actionari majoritari. Acordul final nu s-a semnat, iar GM discuta si cu alte companii, inclusiv cu Beijing Automotive Industry Holding Co despre care presa a mai scris in mai ca e interesata de brandul german. Chinezii se pregatesc in zilele urmatoare sa depuna la GM o oferta detaliata pentru preluarea Opel.

In plus, si fondul belgian de investitii RHJ pare sa ramana in cursa pentru Opel si ar putea sa semnze un memorandum de intelegere cu General Motors. Totusi, multi spun ca fondul de investitii nu are experienta necesara pentru a conduce un constructor auto, iar faptul ca RHJ a avut pierderi de un miliard euro in anul financiar recent incheiat e un semn ca exista probleme.

Negocierile pentru salvarea Opel vin intr-un moment sensibil pentru autoritatile de la Berlin care isi vor pierde mult din popularitate daca Opel va esua, intr-un an care aduce alegeri in septembrie.