Chinezii de la Beijing Automotive Industry Corporation au facut o oferta pentru Opel, spun surse apropiate discutiilor, citate de Financial Times. Se pare ca asiaticii ofera 660 milioane dolari pentru un numar de actiuni, care insa nu a fost precizat. Totusi, consortiul condus de canadienii de la Magna ramane favorit pentru preluarea marcii germane.

Chinezii au venit in ultima clipa si au intrat pe fir pentru Opel abia in luna mai. Oferta depusa acum e neangajanta, insa in aceasta luna producatorul ar vrea sa faca o oferta angajanta, scrie Reuters. Sursele spun ca totusi chinezii au intrat cam tarziu in competitia pentru Opel.

Soarta Opel nu e pecetluita, desi se parea ca Magna International din Canada si banca rusa Sberbank vor deveni actionari majoritari. Acordul final nu s-a semnat, iar GM discuta si cu alte companii, inclusiv cu Beijing Automotive Industry Holding Co.

Beijing Automotive construieste in China masini pentru Hyundai si Mercedes, dar ar vrea sa se extinda in afara tarii. Totusi, pana acum a dat putine detalii despre planurile sale.

Magna International ramane totusi favorita si isi propune sa bata definitiv palma pentru Opel pana la 15 iulie, dar autoritatile germane si General Motors pun presiune pe canadieni, aratandu-se dornici sa discute si cu alte companii, cum ar fi Beijing Auto si fondul belgian de investitii RHJ International.