Hyundai a lansat in Coreea modelul Avante LPi Hybrid, versiune hibrida a sedanului Elantra, model care va fi vandut doar pe piata locala, scrie Automotive News. Masina are un motor termic care merge cu GPL, un motor electric si baterii litiu - ion polimer.

Hyundai a lucrat 43 de luni la aceasta masina, investind 200 milioane dolari. Cu ajutorul motorului electric masina ajunge sa aiba un consum de circa 6 litri GPL/100 km si emisii de 99 g CO2/km, cele mai mici ale unui model coreean.

Hibridul atinge "suta" in 11,5 secunde, viteza maxima este 188 km/h, iar preturile masinii variaza intre 16.000 dolari si 19.000 dolari datorita unor scutiri de taxe.

Hyundai vrea sa vanda 7.500 de masini hibride in Coreea anul acesta si 15.000 anul viitor, dar nu va exporta modelul, urmand ca pentru pietele internationale sa lanseze un hibrid care pe langa motorul electric sa aiba un motor pe benzina, nu unul pe gaz petrolier lichefiat precum Elantra.

Toyota si Honda au lansat primele hibride acum un deceniu, astfel ca e greu de crezut ca Hyundai va putea sa le faca in mod serios concurenta chiar si cu hibridul derivat pe care-l vor lansa pe plan mondial in a doua parte din 2010.