Ministerul Mediului pregateste un proiect prin care va permite accesul in programul Rabla si persoanelor care isi cumpara masini vechi in scopul obtinerii primei de casare de la stat. Scopul principal ramane eliminarea intr-un procent mai mare a autovehiculelor uzate de pe strazi, a anuntat joi ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, citat de NewsIn.

Exista oameni care au masini mai vechi de zece ani, dar nu au diferenta de bani pentru a-si cumpara o masina noua. Altii, in schimb, au bani, dar n-au rable. Ministerul Mediului lucreaza la un proiect pentru acordarea de vouchere. Astfel, o persoana poate sa-si cumpere o rabla din targ si o poate duce la casat, doar pe baza facturii, fara sa mai fie nevoie de drumuri la RAR, la Politie sau la Fisc, a explicat Nemirschi.

Propunerea este analizata de corpul tehnic al Ministerului Mediului si ar putea intra in vigoare din septembrie, odata cu etapa a treia a programului Rabla.

Ministerul Mediului si-a propus in acest an sa scoata din uz 60.000 de masini vechi, din care 50.000 de la populatie, o cota de 10.000 de unitati fiind alocata firmelor, care pot sa isi achizitioneze masini prin programul Rabla tot din septembrie.