Producatorul american de motociclete Harley - Davidson e in dificultate si anunta ca va renunta la alti 1.000 de angajati, dupa ce anul acesta mai anuntase ca va taia circa 1.800 de posturi dupa ce vanzarile au scazut cu 30%. Compania cu 9.000 de angajati va micsora productia la patru fabrici si estimeaza livrari mult mai mici decat anul trecut, scrie Financial Times.

Compania a livrat anul trecut 303.000 motociclete, estima ca va livra 273.000 de unitati anul acesta, insa dupa ce in ultimele luni cererea s-a prabusit, compania se asteapta la livrari de maxim 228.000 de unitati.

In plus, la patru uzine productia va fi fie oprita temporar, fie micsorata, pentru a fi corelata cu cererea slaba. Compania spune ca trece printr-o perioada grea si poate deveni competitiva doar daca mai renunta la o parte din anagajati, astfel ca dupa ce acum cateva luni a anuntat ca va renunta la 1.800 de oameni pana la sfarsitul lui 2010, a urmat un anunt legat de renuntarea la alti 1.000.

Rezultatele financiare au fost si ele in cadere, profitul net in trimestrul al doilea a ajuns la sub 20 milioane dolari, fata de 220 milioane acum un an, iar vanzarile au scazut de la 1,5 miliarde dolari, la 1,15 miliarde dolari.

Compania va lua anul acesta o decizie in privinta viitorului cele mai mari uzine, York, Pennsylvania, despre care in luna mai se vorbea ca ar putea fi inchisa pentru ca productia sa fie mutata in alta unitate.