Cateva zeci de muncitori au tinut ostatici patru sefi la o uzina Michelin din centrul Frantei in noaptea de marti spre miercuri, motivand ca un angajat a fost trecut lipsa doua zile in mod abuziv, scrie AFP. In Franta a devenit un obicei ca sefii sa fie sechestrati de angajati pentru a fi presati sa accepte conditiile muncitorilor. Tot marti, doi membri din conducerea unei fabrici de tigarete din sudul Frantei au fost sechestrati de angajatii care se opun inchiderii fabricii.

La uzina Michelin din localitatea Montceau-les-Mines situata in centrul Frantei, 50 de angajati au tinut ostatici patru sefi, lasandu-le acces liber la birouri, dar interzicandu-le sa paraseasca fabrica. Muncitorii spun ca un coleg de-al lor a fost trecut lipsa doua zile pe motiv ca a refuzat sa munceasca, dar ei sustin ca omul a refuzat pentru ca fusese obligat sa lucreze cu utiliaje pentru care nu era calificat si nu a dorit sa se expuna unor riscuri inutile.

Un episod asemanator s-a petrecut marti la producatorul de tigarete Schweitzer-Mauduit in sudul Frantei. Doi sefi au fost tinuti ostatici de angajatii care voiau sa-i convinga sa impiedice inchiderea uzinei.

In plus, luni, anagajatii unui producator de componente auto au renuntat in sfarsit la protestul prin care amenintau ca vor arunca fabrica in aer daca nu primesc cate 30.000 de euro fiecare de la Renault si PSA Peugeot- Citroen, care pana curand au fost principalii clienti ai uzinei care se va inchide din cauza crizei.