Consortiul format din canadienii de la Magna International si rusii de la Sberbank este dispus sa investeasca mai mult la Opel daca va reusi sa devina actionar majoritar la producatorul german, spune o sursa guvernamentala citata de Reuters. Magna International concureaza cu holdingul belgian RHJ pentru preluarea Opel, iar autoritatile germane spusesera ca oferta Magna trebuie sa fie mai generoasa.

Magna se ofera sa investeasca imediat dupa preluare 350 milioane euro din capitalul propriu la Opel si sa mai vina cu obligatiuni convertibile in valoare de 150 milioane euro. Initial oferta prevedea investitii de 100 milioane euro, in doua transe de cate 50 milioane euro, spun sursele.

Producatorul canadian de componente Magna International impreuna cu banca rusa Sberbank vrea sa preia 55% din actiunile Opel si sa majoreze semnificativ activitatile marcii in Rusia. Consortiul concureaza cu holdingul belgian RHJ care a facut o oferta concreta dar e criticat pe motiv ca ar intentiona ca dupa o restructurare ar avea de gand sa vanda Opel inapoi catre General Motors.

Ambii pretendenti cer ajutoare de miliarde de euro de la statul german si o decizie nu va fi luata prea curand.