Constructorul american de automobile General Motors (GM) a anuntat marti ca va comercializa in 2011 un nou model de masina electrica, Chevrolet Volt. Acest model, care este in pre-productie inca din luna iunie, “va fi primul vehicul produs la scara larga capabil sa realizeze economii la combustibil de trei cifre”, a anuntat directorul GM, Frederick Henderson, citat de AFP.

Directorul General Motors a promis un consum de “3,8 de litri la 370 de kilometri sau 25 de kilowati la 160 de kilometri”. Henderson a facut aceste declaratii in cadrul unei conferinte retransmise pe internet, unde a anuntat si lansarea a 25 de noi masini pana in 2011, dintre care sase modele vor aparea pe piata chiar anul viitor. Cele sase noi modele au fost prezentate marti la centrul de design din Michigan.

Anunturile survin la o luna dupa ce General Motors a iesit de sub protectia legii falimentului, scapand de o mare parte din datorii. Pe 10 iulie, GM a promis intrarea in productie in 2010 a autovehiculului Chevrolet Volt, unul dintre modelele cu care doreste dinamizarea imaginii sale si a vanzarilor.