Producatorii auto germani Porsche si Volkswagen ar putea fuziona in 2010, mai repede cu un an decat fusese prevazut initial, relateaza Die Welt, citand o declaratie a directorului financiar al companiei VW. Joi, Consiliile de supraveghere ale celor doua companii au anuntat ca au aprobat un plan de fuziune pe etape, ce se va incheia in 2011.

Hans Dieter Poetsch a afirmat ca ambele companii ar putea fi capabile sa accelereze procesul de fuzionare "intr-un scenariu foarte optimist" si daca pietele economice si financiare vor oferi conditii favorabile.

Poetsch a declarat ca Porsche va prezenta "rezultate foarte impresionante" pentru anul fiscal 2009. La randul sau, grupul format ar putea sa-si depaseasca obiectivele propuse si sa devina lider mondial inainte de 2018, a adaugat oficialul, care a precizat ca Volkswagen si Porsche se considera "parteneri".

Joi, Consiliile de supraveghere ale constructorilor germani de automobile Volkswagen si Porsche au anuntat ca au aprobat un plan de fuziune pe etape, ce se va incheia in 2011. Potrivit acordului, Volkswagen va prelua 42% din Porsche AG, filiala detinuta 100% de Porsche Automobil Holding SE, pana la finalul anului 2009, pentru 3,3 miliarde de euro.

Volkswagen si Porsche vor forma un grup cu 378.000 de angajati, productie anuala de 6,4 milioane de masini si vanzari de 120 miliarde euro. Un plan detaliat al noului proiect va fi prezentat in saptamanile urmatoare, se arata in comunicatul consiliului de supraveghere al Volkswagen.