Constructorul german de automobile Porsche a anuntat joi ca anchetatori de la Procuratura din Stuttgart au perchezitionat sediul companiei. Motivul actiunii: anchetatorii au informatii potrivit carora Porsche ar fi manipulat piata de capital si ar fi incalcat regulile comunicarii de informatii catre bursa, informeaza AFP.

Perchezitiile au avut loc joi dimineata, potrivit unui comunicat remis de constructorul de automobile. Anchetatorii "au perchezitionat birourile intreprinderii si au confiscat mai multe documente", se arata in comunicat. Porsche precizeaza ca, dupa cum a informat Procuratura, exista suspiciuni referitoare la "incalcarea regulilor comunicarii bursiere si la manipularea bursiera". Constructorul de automobile "respinge aceste acuzatii" si se declara pregatit sa coopereze cu justitia.

Pe de alta parte, cotidianul Die Welt sustine ca "procuratura din Stuttgart a pornit o actiune clara impotriva fostului lider al Grupului Porsche". "In urma recomandarilor primite de la BaFin (autoritatea de supraveghere a institutiilor de credit din Germania, n.red.), am initiat o ancheta, din cauza suspiciunilor de manipulare a pietei si de transmitere neautorizata de informatii", a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Stuttgart pentru cotidianul citat.

Jurnalistii germani scriu ca informatiile procuraturii se refera la cresterea brusca a preturilor actiunilor Volkswagen in octombrie. Titlurile Volkswagen depaseau atunci 1.000 de euro. Investigatiile sunt indreptate impotriva fostului CEO al Porsche, Wendelin Wiedeking, si a fostului director financiar Holger Harter. Ambii au demisionat in luna iulie, cu putin timp inainte ca Volkswagen sa anunte ca va prelua treptat producatorul auto Porsche.