General Motors trebuie sa ia urgent o decizie in privinta vanzarii companiei Opel, pentru a asigura viitorul constructorului auto german, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

"Este urgent pentru salariati si pentru situatia economica din Germania sa fie luata o decizie. Cu cat mai repede cu atat mai bine, sper ca acest lucru se va face saptamana viitoare. Fiecare zi conteaza", a declarat Merkel intr-un interviu difuzat de televiziunea ZDF si citat de AFP.

Seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a avut sambata seara o dicutie cu omologul sau american, Hillary Clinton, cu privire la soarta filialei europene Opel, a grupului General Motors.

Steinmeier a subliniat ca "interesele Germaniei in acordarea garantiilor ar trebui sa fie luate in calcul in toate deciziile viitoare referitoare la Opel", a transmis ministerul.

Ministrul german a cerut luarea cat mai rapida a unei decizii care sa permita supravietuirea tuturor fabricilor Opel si pastrarea pe termen lung a numarului maxim posibil de locuri de munca in Germania.

Steinmeier a adaugat ca, dupa multe luni de negocieri intensive, este timpul sa fie luata o decizie iar salariatii Opel au dreptul sa stie clar daca au perspective serioase de a-si pastra locurile de munca.

Berlinul isi anuntase deja sambata dezamagirea cauzata de lipsa unei decizii din partea General Motors pentru una dintre cele doua oferte primite pentru preluarea Opel, din partea prducatorului de piese auto Magna si a holdingului belgian RJH.