E tot mai greu de prevazut cine va detine Opel. Dupa ce marti se zvonea ca General Motors nici macar nu mai vrea sa vanda marca germana, miercuri presa scrie ca Fiat reintra in cursa pentru Opel la mai bine de o luna dupa ce a iesit din ea. Ziarul italian La

Repubblica scrie ca Fiat nu a renuntat la Opel si adauga ca spre deosebire de alti concurenti, Fiat are un plan industrial bine pus la punct.

Cotidianul La Repubblica scrie ca desi cei de la Fiat nu au facut declaratii, ei nu au renuntat la Opel. Ziarul scrie ca Fiat are pentru marca germana un plan industrial solid, in timp ce candidatul principal, Magna aliata cu rusii de la Sberbank, vizeaza mai ales aspectele financiare si comerciale.

Sursele citate de italieni sustin ca planul Magna - Sberbank poate fi sortit esecului din cauza ca e fragil din punct de vedere comercial, mai ales ca se bazeaza pe Rusia si alte tari din Europa de Est unde vanzarile de masini s-au injumatatit.

Seful Fiat, Sergio Marchionne, declara la sfarsitul lui iunie ca este interesat de Opel, dar nu vrea sa modifice oferta facuta.

In plus, in cursa pentru Opel se mai afla fondul belgian de investitii RHJ care nu era agreat de autoritatile germane, insa acest lucru s-a schimbat, nemtii declarand recent ca nu ar avea nimic impotriva daca belgienii ar deveni actionari majoritari la Opel.