Modelul Fiat Punto Evo, o versiune restilizata a masinii Grande Punto va fi prezentat la Frankfurt in septembrie, urmand sa ajunga in Romania in debutul anului viitor, au spus reprezentantii importatorului AutoItalia. Punto Evo aduce motoare noi, e cu 3 cm mai lung, iar producatorul spune ca modelul are consum mai mic de combustibil si emisii poluante mai scazute.

Fiat spune ca Punto Evo e mai mult decat un facelift al modelului Grande Punto lansat la noi acum trei ani. Masina are 4,06 metri lungime, vine cu un nou propulsor pe benzina de 1,4 litri si un diesel de 1,3 litri, iar in versiunea standard are sapte airbag-uri, inclusiv unul pentru genunchii soferului.

Punto Evo vine in octombrie in Occident, iar in Romania va ajunge cateva luni mai tarziu, cu motoare Euro 5.

Fiat Grande Punto a fost lansat in 2006 la noi, anul urmator s-au vandut aproape 1.500 de masini, iar anul trecut peste 1.600 de masini. In primele sase luni ale anului curent vanzarile masinii s-au injumatatit. Grande Punto va fi vandut in paralel cu Punto Evo.

Vanzarile marcii Fiat in Europa au scazut cu 2% in prima parte a anului, astfel ca italienii si-au majorat cota de piata de la 6,8% la 7,4%.