BMW a anuntat ca la uzina engleza Mini din Oxford urmeaza a fi construite doua noi modele, inclusiv o varianta a conceptului Coupe ce va fi prezentat la Frankfurt, scrie Financial Times. In primavara Mini a renuntat la 850 de muncitori din Anglia, insa revenirea vanzarilor i-au facut pe britanici sa reangajeze o parte dintre ei.

Uzina are 3.500 de angajati si produce cam 200-220.000 de masini pe an. Gama Mini cuprinde un hatchback, o decapotabila plus modelul Clubman, iar unul din cele doua noi modele va fi un coupe care va aparea la Frankfurt sub forma de concept.

In plus, Mini va construi de la anul in Austria primul sau SUV compact, la o uzina detinuta de Magna International, compania care e pe cale sa cumpere Opel impreuna cu rusii de la Sberbank.

La Frankfurt marca engleza va aduce prototipul MINI Coupe Concept, masina ce masoară 371 cm lungime, 168 cm latime şi 135,6 cm înaltime. Prototipul este proiectat sa folosească cel mai puternic propulsor disponibil pentru Mini în acest moment – 1,6 litri turbo - 211 CP -, motorul care echipează acum modelele John Cooper Works.

Vanzarile Mini in tara au scazut puternic in prima jumatate a anului, la 32 de masini, fata de 124 in prima parte din 2008.