Ford Europe prezinta la salonul auto de la Frankfurt noua generatie a MPV-ului C-MAX, model care va fi lansat in a doua parte din 2010, a anuntat compania. Noul Ford C-MAX imprumuta elemente de design de la conceptul Iosis MAX, prezentat anul acesta la salonul auto de la Geneva.

Noul Ford C-MAX va dispune de tehnologii precum parcarea paralela semiautomata si sistemul de detectare a unghiurilor moarte. In gama de motorizari se va regasi inclusiv noul motor pe benzina cu injectie directa Ford EcoBoost de 1,6 litri.

Ford C-MAX va fi lansat in a doua jumatate a anului 2010 si este primul dintr-o noua generatie de vehicule globale dezvoltate pe noua platforma Ford pentru segmentul C, programata sa apara in urmatorii ani. Gama globala va include de asemenea noul Ford Focus, care urmeaza a fi lansat la sfarsitul anului 2010.

Focus C MAX a fost lansat in 2003, iar restilizarea a venit in 2006. Pe plan local s-au vandut 116 masini in 2007 si 180 de unitati anul trecut. In prima parte a nului curent vanzarile modelului aus cazut cu 48%.

Printre concurenti se numara Renault Scenic si Volkswagen Touran.