Ford incepe marti oficial productia vehiculului comercial Transit Connect la Craiova, la eveniment urmand a fi prezent si John Fleming, seful Ford Europa. Compania lucreaza de un an si ceva la retehnologizarea fabricii din Oltenia, iar la anul va incepe si productia unui model de clasa mica.

Evenimentul de marti va fi o ocazie buna pentru a afla mai multe despre planurile Ford in Romania si despre modul in care criza le va influenta. Anul acesta productia nu va trece de cateva mii de unitati, dar in cativa ani ar trebui sa se produca 300.000 de masini la Craiova si sa fie angajati inca 3.000 de oameni, pe langa cei aproape 4.000 din prezent. Totusi, la inceputul anului Ford nu excludea posibilitatea de a modifica planurile la cateva uzine europene din cauza crizei si ramane de vazut daca si Craiova este pe lista

In 2010 va incepe productia unui nou model in Oltenia, iar pe tema aceasta s-a speculat mult, informatia cea mai des intalnita fiind ca masina va fi B-MAX, inlocuitorul MPV-ului Fusion. Ramane de vazut daca cei de la Ford vor da marti informatii in plus pentru a mai clarifica lucrurile.

Apoi, din 2011 sau 2012 va incepe productia unui vehicul comercial de clasa medie care ar putea fi Transit, desi Ford nu a spus nimic despre numele masinii.

Ce se stie cu certitudine este ca Ford va construi de la finele lui 2010 la Craiova motoare avansate de capacitate mica pe benzina.

De marti incepe productia primei masini de la Craiova, utilitara Transit Connect, model care se vinde si in SUA, iar la noi costa intre 14.000 si 15.600 euro.