Gama Dacia va continua sa se mareasca si dupa lansarea SUV-ului, in 2010, iar unul din modelele noi va fi probabil un monovolum de sapte locuri in stilul Renault Scenic. Deja au inceput speculatiile pe aceasta tema, iar un forum francez - worldscoop - a publicat trei fotografii de slaba calitate cu ceea ce ar putea fi primul monovolum al Dacia. Ca si in cazul numeroaselor fotografii aparute cu SUV-ul, si in acest caz trebuie sa fim circumspecti si sa privim cu mari rezerve aceste fotografii, mai ales ca pana in momentul lansarii acestei masini mai e cel putin un an.

Reprezentantii Groupe Renault au spus mereu ca dupa SUV, Dacia va lansa modele de dimensiuni mai mari si s-a vorbit de o berlina mai lunga decat Logan sedan dar si de un MPV, un fel de Scenic in varianta Dacia care ar fi cu cateva mii de euro mai ieftin decat modelul Renault si va oferi mult mai mult spatiu decat Logan MCV.

Cele trei poze postate de francezi si preluate apoi de site-uri auto de la noi, cum ar fi promotor.ro, sunt de o calitate foarte slaba si infatiseaza masina atat din fata, cat si din profil.

Dacia s pus mereu ca unul din avantajele masinilor sale este spatiul generos de la interior si e de asteptat sa vedem modele mai spatioase decat cele de pe piata. Insa e clar ca fotografiile puse de francezi, daca sunt veridice, si nu "facaturi", nu infatiseaza o varianta de productie, ci cel mult o macheta.

E clar ca pe tema MPV-ului Dacia se va scrie mult si se va specula enorm, dar mai ales dupa lansarea SUV-ului, in primavara lui 2010.