Autoritatile din domeniul concurentei au deschis o ancheta in Turcia pentru a vedea daca 19 companii auto din tara, printre care General Motors si Honda, s-au inteles sa tina preturile cat mai sus pentru a face profit mai mare si au facut schimb de informatii confidentiale, scrie Reuters. Turcia are o productie anuala de peste un milion de masini iar producatori importanti precum Ford, Renault Fiat si Toyota au uzine de productie in colaborare cu companii locale.

Printre companiile investigate se numara Daihatsu Turcia, General Motors Turcia, Honda Turcia, Hyundai Assan, Karson Otomotiv si Tofas, un holding format din Fiat si Koc Group. In lista se mai afla si filiale locale ale unor producatori precum Mercedes, Peugeot, Hyundai si Toyota.

Autoritatile sustin ca aceste companii ar fi facut schimb de informatii sensibile precum obiective de vanzari, stocuri, strategii de pret si vanzari.

Sectorul auto din Turcia este extrem de puternic, fiind principala sursa pentru export, cu aproximativ zece producatori auto internationali care detin linii de asamblare.