Viitorul SUV Dacia, despre care presa a scris ca se va numi Kanjara, urmeaza sa iasa pe piata in vara lui 2010, preturile ar putea sa fie in jurul a 18.000 euro, iar gama de motorizari va cuprinde propulsoare cu puteri intre 85 si 140 CP, scrie site-ul francez argusauto.com. Totusi, informatiile nu sunt confirmate oficial, iar detaliile reale le vom afla in primavara lui 2010 la salonul auto de la Geneva.

Site-ul scrie ca SUV-ul Dacia Kanjara va fi mai greu si mai impozant decat Dacia Logan MCV, astfel ca va beneficia, pe langa motorizarea diesel 1,5 litri, 85 CP si de motorizari pe benzina 1,6 litri 110 CP si 2 litri, 140 CP. In plus, e posibil sa fie prezent si motorul diesel 1,9 litri, 130 CP.

Francezii mai scriu ca SUV-ul care va iesi pe piata in vara lui 2010 va concura cu Skoda Yeti, va avea elemente de design asemanatoare cu Nissan Pathfinder insa adauga ca masina aduce un pic si cu Nissan Terrano din anii 90'. ArgusAuto mai scrie ca SUV-ul Dacia va fi un 4X4 "pur si dur", va dispune de sapte locuri si ar putea sa coste 18.000 euro.

SUV-ul Dacia este un subiect extrem de discutat si mai ales disputat in lumea auto. Au aparut multe seturi de poze spion, iar o alta revista franceza scria in iulie ca masina se va numi Kanjara (numele unui sat din India) si speculatii legate de pret au tot fost.

Despre primul SUV din istoria Dacia stim putine lucruri oficiale. Va aparea in prima parte din 2010, va avea si o versiune 4X4 si va fi prezentat probabil in martie 2010 la Geneva.

In orice caz, daca e foarte posibil sa vedem motorul de 140 CP pe SUV, dat fiind ca masina va fi mai grea decat MCV, la partea cu pretul, unde francezii de la Argus estimeaza ca se va pleca de la 18.000 euro, lucrurile vor fi cu mult diferite si informatiile precedente arata ca preturile ar putea porni de la 10-12.000 euro.

Ca regula, producatorul nu comunica preturile modelelor decat la evenimentele de lansare, iar pozele oficiale apar de obicei la saloanele auto.

Subiectul Dacia SUV devine tot mai prezent cu cat ne apropiem de lansarea masinii si dupa ce fotografii si filme cu SUV-ul surprins camuflat pe Transfagarasan au umplut recent internetul, au urmat apoi poze cu masina surprinsa (probabil) in atelierele Dacia.