Ford a anuntat ca recheama pentru verificari in SUA circa 4,5 milioane de vehicule pentru a inlocui un intrerupator al sistemului de cruise - control care daca s-ar dovedi ca e stricat ar putea cauza incendii, scrie Le Figaro. Recall-ul e cel mai recent dintr-o serie ce totalizeaza peste 16 milioane de masini chemate pentru verificari pentru acelasi tip de problema in ultimul deceniu.

Ford spune ca intrerupatorul, fabricat de Texas Instruments, poate cauza scurgeri ale lichidului hidraulic care s-ar putea supraincalzi si ar putea lua foc, existand riscul producerii unui incendiu chiar si daca masina oprita.

Proprietarii vehiculelor vizate vor primi acasa scrisori intre 26 octombrie si 11 decembrie pentru a li se aduce la cunostinta sa mearga in service pentru ca intrerupatorul sa fie schimbat.

Recall-ul include in special SUV-uri si camionete produse intre 1992 si 2003, iar Ford spune ca masinile nu prezinta un pericol din punctul de vedere al sigurantei fiindca niciunul nu a fost implicat intr-un incendiu, dar le verifica pentru ca potentialii clienti sa nu-si piarda increderea.

Ford a facut in 1998 primul recall pentru aceasta problema, iar pana in prezent au existat opt serii de vehicule rechemate, totalizand circa 16 milioane de masini.