Firma Ford nu a putut investi la Craiova decat dupa ce presedintele Traian Basescu a discutat cu omologul coreean pentru ca statul coreean sa-si asume eventualele dispute ale creditorilor impotriva Daewoo Automobile, care a intrat in faliment, a declarat la ProTV seful statului.

  • "Investitia Ford la Craiova a fost posibila in urma vizitei pe care am facut-o in Coreea, a discutiei pe care a avut-o cu presedintele coreean, cu ministrul de finante coreean, in care am cerut rezolvarea conditiei fundamentale pentru privatizarea uzinelor de la Craiova, anume asumarea de catre statul corean a disputelor pe care eventual le-ar fi avut creditorurii impotriva Daewoo Automobile, care a dat faliment. Pana cand statul coreean nu si-a asumat eventuale procese de la creditorii Daewoo Automobile, Ford n-a putut sa faca investitia", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

El a admis ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a negociat bine, dar a subliniat ca prima discutie cu Ford Jr., in Statele Unite ale Americii, i-a apartinut sefului statului. Basescu a facut aceste afirmatii in contextul in care a spus ca "axa Washington-Londra-Bucuresti" ramane cea mai importanta in politica externa a Romaniei.