Porsche va lansa la anul noua generatie a SUV-ului Cayenne, iar un an mai tarziu vor aparea versiuni hibride, atat pentru SUV, cat si pentru sedanul Panamera. In plus, noua generatie 911 va iesi pe piata peste trei ani, iar un an mai tarziu va fi lansat un SUV Porsche mai mic decat Cayenne, scrie revista britanica Autocar.

Germanii au lansat anul acesta sedanul Panamera, care insa dispune de motoare V8. La anul vor fi insa lansate versiuni diesel si pe benzina cu motoare V6, iar pretul ar trebui sa fie cu peste 10.000 de euro mai mic. O noutate extrem de importanta consta in lansarea anul viitor a noi generatii Cayenne, model care va imprumuta mai multe trasaturi de design de la masinile din seria 911. Prima generatie Cayenne s-a lansat in 2002, modelul devenind cel mai vandut din gama Porsche.

Porsche vrea neaparat sa aiba si modele hibride in gama, iar asta se va intampla in 2011, cand atat Panamera, cat si Cayenne vor dispune si de motoare electrice. La Cayenne e de asteptat ca propulsia hibrida sa scada consumul cu circa 30%, iar masina se va putea deplasa pe distante scurte exclusiv cu motorul electric.

In vara lui 2012 e de asteptat ca Porsche sa lanseze o noua generatie a masinilor sportive 911 coupe si cabrio, care vor mai castiga in lungime. Un an mai tarziu e foarte posibil sa apara inca un SUV in gama Porsche, unul mai mic decat Cayenne, ce ar putea avea la baza elemente de la Audi Q5. Tot in 2013 e foarte posibil ca germanii sa lanseze un coupe si un cabrio care sa concureze cu modele precum Bentley Continental GT si Maserati GranTurismo/GranCabrio.