Renault a raportat o scadere cu 11% a cifrei de afaceri pentru intervalul iulie - septembrie, dar grupul spune ca rezultatul e bun, dat fiind ca in primul trimestru afacerile Renault au scazut cu 31%, iar in trimestrul al doilea, cu 17%. In trimestrul trecut inmatricularile Renault pe plan mondial au urcat pentru prima oara de la inceperea crizei, iar cele ale Dacia au crescut cu 88%.

Raportul financiar Renault Group arata ca cifra de afaceri a fost trimestrul trecut de 8,1 miliarde euro, fata de 9,1 miliarde euro in trimestrul al treilea din 2008. Per total, in primele noua luni cifra de afaceri a fost de 24,1 miliarde euro, scadere de 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Renault spune ca se vad semne de revenire in industrie si nu isi schimba obiectivele financiare pentru anul in curs. In trimestrul trecut, inmatricularile Dacia au urcat cu 88%, iar cele ale marcii Renault au urcat si ele cu 2%, prima crestere de la izbucnirea crizei. Vanzarile au fost ajutate de lansarea noii generatii Megane si de programele Rabla din Europa.