Publicatia Business Week a alcatuit o lista a celor mai urate 50 de masini din ultima jumatate de secol, incluzand pe ea atat modele care nu se mai produc de zeci de ani, cat si unele abia lansate, cum ar fi Tata Nano sau Toyota IQ. Nu exista un clasament propriu-zis si nici argumentele pentru includerea in lista a anumitor modele, de aceea lista starneste multe controverse. Printre modelele alese ca fiind cele mai urate se numara Ferrari Enzo, Skoda Roomster, Volkswagen New Beetle, Renault Twingo, Toyota Prius, Ssangyong Rodius sau Chrysler PT Cruiser.

Cei de la Business Week spun despre Tata Nano ca seamana cu un ou, iar despre prima generatie a hibridului Prius cei de la revista spun ca are designul unei "boabe de soia". Despre modelul Skoda Roomster se scrie ca are un design care te ameteste, din cauza geamurilor aflate la inaltimi diferite si nu scapa de critici nici Volkswagen New Beetle.

Lista este extrem de subiectiva, criteriile ce au stat la baza alcatuirii ei nu sunt clare si nici nu e clar daca s-a cerut si parerea unor designeri sau alegerea a fost facuta numai de redactie. Cert e ca lista este interesanta si poate fi un punct de pornire pentru discutii (subiective) pe teme de design auto.