Consiliul director al General Motors a hotarat, marti seara, sa pastreze Opel si sa nu o mai cedeze concernului Magna-Sberbank. GM a anuntat ca decizia a fost luata pe baza rezultatelor optimiste din ultima perioada si a importantei strategicee a marcii Opel, potrivit Reuters si Bloomberg.

"GM va prezenta foarte curand un plan de restructurare autoritatilor din Germania si alte state europene si spera ca va primi un raspuns pozitiv ", a declarat Fritz Henderson, directorul executiv GM, in timp ce Michael Robinet, analist pentru CSM Worldwide spune ca, prin pastrarea Opel, se reduc riscurile de acces ale concurentei la elemente de design si tehnologie ale viitoarelor modele, dar pierd din punct de vedere al expunerii pe piata europeana care va fi in scadere anul viitor.

GM ajunsese initial la o intelegere de principiu cu consortiul ruso-canadian Sberbank - Magna pentru a vinde 55% din actiunile Opel, insa semnarea actelor a tot fost amanata.

Cancelarul german Angela Merkel a facut presiuni pentru vanzarea catre Magna, incepand din mai, cu scopul de a pastra locurile de munca.