Citroen va lansa la finalul lui 2010 in Europa modelul de clasa mini C-Zero, masina electrica cu o autonomie de 130 km si motor ce dezvolta echivalentul a 64 CP. Masina de 3,5 mteri lungime e dezvoltata de Mitsubishi care a lansat deja modelul i-MIEV, iar Peugeot a prezentat un model electric de dimensiuni similare, numit iOn. Reprezentantii companiei au spus ca masina va ajunge si in Romania, dar momentul nu poate fi inca exact precizat.

Urmand a fi comercializat in cursul ultimului trimestru al 2010, Citroen C-Zero, dezvoltat in colaborare cu Mitsubishi Motors Corporation (MMC), este a doua oferta a marcii in ceea ce priveste vehiculele electrice, alaturi de Berlingo First Electrique, dezvoltat cu Venturi.

Motorul dezvolta 64 CP, iar masina are baterii litiu-ion de 330 volti, iar acestea se incarca in sase ore la o priza clasica de 220 V. O incarcare la 80% este posibila in jumatate de ora prin utilizarea unei borne exterioare care furnizeaza un curent electric monofazic de 125 Amperi la 400 Volti pentru o putere ajungand la 50 kW.

Autonomia masinii este de 130 km, iar viteza maxima este 130 km/h, putand fi atinsa in 15 secunde cu plecare de pe loc.

Masina are 3,48 metri lungime si printre dotari se numara directie asistata, ABS, ASR, ESP, geamuri electrice, 6 airbag-uri, sistem telematic pentru apelul de urgenta si climatizare.

Masina va fi construita de Mitsubishi, uramand sa aiba multe in comun cu modelul i-MIEV al marcii japoneze, model comercializat in Japonia, dar si cu modelul Peugeot iOn.

In 2011 si Renault va aduce in Romania o masina electrica, Fluence.