Volkswagen-Porsche Auto Group a anuntat ca a produs peste 4,4 milioane de autovehicule in acest an si astfel a depasit Toyota Motor Corporation care a anuntat o cifra de putin peste 4 milioane de masini, scrie presa internationala de joi.

Analistii pietei considera ca VW-Porsche a trecut pe locul intai in clasamentul mondial al producatorilor de masini doar temporar pentru ca Toyota are capacitatea de a produce 10 milioane de vehicule anual si se asteapta sa produca circa sapte milioane pana la sfarsitul lui 2009, scrie publicatia britanica The Guardian.

Aceasta explica succesul companiei prin programele de innoire a parcurilor auto puse in aplicare de guvernele mai multor tari europene, dar si a popularitatii tot mai mari a modelelor sale.

Producatorul german detine marci precum Skoda si Seat, dar si unele de lux precum Audi, Bentley, Bugatti si Lamborghini. In iulie a achizitionat marca Porsche desi se credea ca se va intampla invers. Nu a facut concedieri in randul angajatilor si a avut succes cu noile generatii Scirocco, Golf si Polo.

General Motors, care a detinut tilul de cel mai mare producator mondial de masini din 1931 pana in 2007, a cazut pe pozitia a treia.