Renault a anuntat ca versiunea 100% electrica a modelului Fluence, numita Z. E. va fi produsa din prima parte a lui 2011 la uzina de la Bursa, unde recent a inceput productia variantei cu motor termic a berlinei Fluence. Masina electrica are o autonomie de 160 km, bateria se incarca intre patru si opt ore, iar modelul va fi peste doi ani si pe piata romaneasca.

Doua din cele patru concepte electrice pe care francezii le-au prezentat la Frankfurt vor fi produse in Franta, unul in Spania, iar berlina Fluence Z. E. va fi produsa la uzina Oyak Renault de la Bursa.

Danemarca si Israel, tari unde distantele intre orase sunt mici iar benzina e scumpa, vor fi primele unde Fluence va intra in showroom-uri, mai ales ca autoritatile din cele doua state construiesc pana atunci o retea serioasa de statii de incarcare.

Fluence va dispune de un motor ce va dezvolta echivalentul a 95 CP, incarcarea bateriilor dureaza intre patru si opt ore, dar exista si varianta QuickDrop, in care un aparat schimba in trei minute automat bateria consumata, cu una incarcata 100%.

Compania doreste ca statul roman sa ofere subventii de circa 5.000 de euro cumparatorilor romani, pentru ca astfel pretul masinii sa nu fie mult mai mare fata de modelele cu motor termic.