General Motors a inregistrat pierderi de 1,15 miliarde dolari in perioada iulie - septembrie si spune ca datorita imbunatatirii conditiilor din piata va accelera plata datoriilor catre autoritatile din SUA, Canada si Germania, relateaza AFP. Compania are 11,9% din piata auto mondiala si 9% in Europa.

General Motors a iesit pe 10 iulie de sub protectia legii falimentului din SUA, 61% din actiuni fiind detinute de guvernul american care a pompat sume semnificative pentru salvarea companiei. "Noul GM", asa cum a fost supranumita compania restructurata iesita din faliment, a avut venituri de 26,4 miliarde dolari trimestrul trecut, iar cota sa de piata pe plan mondial a ajuns la 11,9% in trimestrul al treilea, fata de 11,6% in primele sase luni. In SUA compania are 19,5% din piata. In Europa GM are 9% din piata, fata de 9,6% anul trecut.

General Motors are datorii de 6,7 miliarde dolari la autoritatile din SUA si de 1,4 miliarde dolari la cele din Canada si are ca termen anul 2015 pentru a plati tot. Compania spune ca pozitia tot mai buna de pe piata ii va permite sa scape de datorii inainte de termen.

Compania, care a decis recent sa nu mai vanda Opel, spre dezamagirea autoritatilor germane, a promis ca pana la finele acestei luni va plati statului german si restul de 400 milioane euro din ajutorul primit pentru filiala Opel.

"Vechiul GM" acumulase pierderi totale de 88 miliarde dolari intre 2004 si primul trimestrul al anului in curs.