Kia a lansat in Coreea de Sud inlocuitorul masinii de varf de gama Opirus, noul model fiind numit K7 in Coreea, in Europa urmand sa aiba numele Cadenza. Masina are aproape cinci metri lungime, dispune de motor de 290 CP, iar consumul mixt anuntat de producator este de 9,3 litri/100 km.

Modelul incloiueste masina Opirus, sedanul de varf de gama al Kia lansat in 2003, model care pe unele piete e vandut sub numele Amanti. Cadenza are 4,96 metri lungime, dar desi e mai scurt decat Opirus, noul model castiga cativa centimetri la ampatament.

Noul Cadenza va avea premiera mondiala luna viitoare, in cadrul salonului auto de la Ryad (Arabia Saudita), pe 12 decembrie, aparitie urmata de aceea de la salonul auto din Dubai, pe 15 decembrie.

Numele Cadenza deriva dintr-un termen muzical italian, folosit pentru a descrie un pasaj ornamental pentru un concert sau o arie.

Masina va dispune de motor pe benzina V6, 3,5 litri, 290 CP. Viteza maxima este de 230 km/h, iar accelerarea de la 0, la 100 km/h se face in 7,2 secunde. Kia sustine ca masina are un consum mediu mixt de 9,3 litri/100 km.

In 2007 s-au vandut cinci masini Opirus in tara, iar anul trecut sase unitati.