Peste o saptamana, o versiune speciala a SUV-ul Dacia Duster va participa la trofeul Andros, o competitie ce se va tine pe gheata si zapada in Alpii Francezi. Concursul la care Dacia va fi pilotata de Alain Prost e putin cunoscut la noi, insa masina prezenta acolo ofera primele idei clare despre cum va arata SUV-ul Dacia in versiunea de serie. O mare diferenta tine de faptul ca vehiculul de competitie are doar patru metri lungime, iar cel de serie va fi mai lung.

Dacia va participa la cursele pe gheata ale trofeului Andros care va debuta pe 5 decembrie si va tine pana la finele lui ianuarie 2010. Cateva dintre etape se vor tine in statiuni faimoase de schi, cum ar fi Val Thorens si Alpes d'Huez.

Trofeul Andros e putin cunoscut la noi, fiind un concurs de nisa. Prima editie s-a tinut in 1990, iar la trofeu se pot inscrie vehicule ale caror caroserii se apropie de cele ale versiunilor de serie.

Duster-ul de competitie da primele idei clare despre designul variantei de serie a SUV-ul care iese in primavara pe piata. Diferentele principale tin de motorizari, care evident vor fi apropiate de cele din gama Dacia, dar si de dimensiuni, Duster pentru competitie avand doar patru metri lungime, varianta de serie urmand sa fie mai lunga.