Consortiul Crown, condus de doi fosti directori Ford, a facut saptamana aceasta o noua oferta, imbunatatita, pentru a cumpara compania Volvo de la Ford, scrie The Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate discutiilor. Totusi, in octombrie, Ford a ales sa discute numai cu chinezii de la Geely pe tema vanzarii Volvo si ramane de vazut daca grupul Crown are vreo sansa.

Consortiul Crown, condus de doi fosti directori Ford, Michael Dingman si Shamel Rushwin, a facut o oferta noua, mai buna, pentru a cumpara Volvo de la Ford. Sursele spun ca daca grupul obtine controlul Volvo, va investi masiv in extinderea marcii suedeze in China. Se pare ca holding-ul Crown va oferi o suma in jurul a doua miliarde dolari, similara cu cea vehiculata a fi pusa pe masa de chinezii de la Geely.

Consortiul Crown este foarte putin cunoscut, si pare sustinut de investitiori suedezi, dar si chinezi. Un oficial Ford a spus ca usa nu este inchisa pentru noi companii ce vin cu oferte pentru Volvo, insa a adaugat ca discutiile cu Geely sunt intr-un stadiu avansat.

Ford a ales in octombrie sa discute doar cu chinezii de la Geely pentru vanzarea Volvo, iar recent partile s-au inteles si asupra drepturilor de proprietate intelectuala, o chestiune extrem de complexa.