Mercedes - Benz Romania a inaugurat la Oradea un depozit de piese de schimb care va deservi reteaua nationala de dealeri a marcii, dupa o investitie de trei milioane euro. In depozit se afla peste 13.000 de repere, stocurile fiind in valoare de cinci milioane euro. Compania sustine ca peste 80% dintre piesele cerute de dealeri vor putea fi livrate intr-o singura zi, dar preturile de lista pentru clientii care apeleaza la service-urile Mercedes nu se vor modifica.

Depozitul situat la iesirea din Oradea catre Baile Felix are o suprafata de 4.000 metri patrati si contine 13.500 de repere, numarul acestora urmand sa treaca de 23.000 in sase luni. Depozitul este singurul din tara al Mercedes la aceste dimensiuni, iar compania spune ca 82% din piesele comandate vor putea fi livrate intr-o singura zi.

Mercedes spune ca masinile vor fi reparate mai repede datorita acestui depozit, insa preturile pentru client in service nu vor scadea.

Mercedes Benz Romania are 23 de showroom-uri in tara, iar vanzarile de autoturisme s-au injumatatit anul acesta, urmand sa se situeze in jurul a 1.500 de unitati, fata de circa 2.900 anul trecut.