Ford l-a numit pe britanicul Paul Flanagan in functia de sef al Companiei de Vanzari care va gestiona comercializarea masinilor marcii americane in Romania din august 2010, a anuntat compania. Din vara lui 2010, noua Companie Nationala de Vanzari va prelua de la Romcar SRL, companie ce a reprezentat marca Ford in Romania din 1992, intreaga responsabilitate cu privire la reteaua de vanzari si service.

Flanagan isi va prelua atributiile la 1 ianuarie. Anterior acestei numiri, el a fost responsabil cu coordonarea activitatii de vanzari a 188 de dealeri din Marea Britanie. Flanagan va fi sprijinit in Bucuresti de catre Zoltan Brassai, in calitate de Director de Operatiuni. Inainte de ocuparea acestei functii, Brassai a lucrat ca si Director de Operatiuni pentru Romania, in cadrul organizatiei Ford EDM (European Direct Markets) cu sediul in Koln, Germania.

"In perioada de tranzitie, Romcar va continua sa reprezinte Ford in Romania, echipa de aici deservind cu succes marca in trecut. Dar planurile noastre cu privire la aceasta piata necesita infiintarea unei Companii Nationale de Vanzari, similar cu organizarea operatiunillor Ford din celelalte mari piete europene," a spus Peter Fleet, Director al Departamentului European de Vanzari al Ford Europa.

Anul trecut in Romania s-au vandut circa 21.400 de automobile Ford noi, marca avand 6,8% din piata.

Ford a inceput pe 8 septembrie productia utilitarei Transit Connect la Craiova, iar in noiembrie un prim lot de masini a ajuns la dealerii Romcar, dar marea majoritate a masinilor va merge la export, chiar si in Marea Britanie.