Opel va lansa in urmatorii ani cel putin un model de clasa mini, un SUV mic bazat pe Corsa, mai multe modele electrice, dar si hibride, a spus noul sef al marcii germane, Nick Reilly, citat de Reuters. Reilly a prezentat in linii mari planurile Opel pentru urmatorii cinci ani, marca germana pe care General Motors a decis sa nu o mai vanda avand ca obiectiv marirea cotei de piata in Europa.

Seful Opel a spus ca marca germana va incepe in trei ani sa vanda masini 100% electrice, incarcabile la priza, primul astfel de model urmand sa fie unul cu totul nou, dar pe urma si modelele existente vor avea versiuni electrice. Pana atunci, spre finele lui 2011 va fi lansat modelul Ampera care detine pe langa motorul electric si unul cu ardere interna care-i extinde mult autonomia.

Reilly a confirmat ca Opel va scoate cel putin un model de clasa mini in urmatorii ani, urmand sa inlocuiasca modelul Agila, produs la fabrica Suzuki din Ungaria, cu unul mai practic. Oficialul a adaugat ca mai este loc de inca un model in acest segment, o masina "de lifestyle", un fel de concurent pentru Fiat 500.

Seful Opel a mai spus ca viitoarea generatie Corsa va fi dezvoltata in cea mai mare parte in Germania, nu in Coreea de Sud precum generatia care se vinde in prezent si a adaugat ca din Corsa va deriva un SUV compact Opel care va aparea in 2012 si 2013. Urmatoarea generatie a singurului SUV Opel din prezent, Antara - va debuta in 2014.

Opel are in Europa o cota de 6,5% si obiectivul este ca ea sa creasca in urmatorii ani. In primele 11 luni vanzarile marcii in Europa au scazut cu 8%, dar noiembruie a fost o luna a revenirilor cu crestere de 26%.