BMW urmeaza sa ofere pentru testare in 2010 un numar limitat de masini electrice derivate din conceptul seria 1 ActiveE prezentat joi de marca germana. Conceptul 100% electric poate fi incarcat in trei ore la priza, autonomia este de 160 km, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in noua secunde, anunta producatorul.

Conceptul derivat din seria 1 coupe are 1.800 kg greutate, dezvolta 170 CP iar motorul electric isi ia energia de la doua module de baterii litiu - ion. Producatorul spune ca masina atinge "suta" in noua secunde, dar viteza maxima este limitata la 145 km/h pentru conservarea energiei din baterii.

Se estimeaza ca masina va debuta la inceputul anului la salonul de la Detroit, iar in Europa ar putea fi prezentata in toamna, la Paris. Masina va fi disponibila spre testare in anumite piete, la fel cum se intampla cu versiunea electrica a Mini care este testata in Marea Britanie.

BMW a prezentat in ultimele luni masini hibride si 100% electrice la cele mai importante saloane auto internationale, iar in 2010 in Romania va fi disponibila atat varianta hibrida a lui X6, cat si a seriei7.