Renault, gasita vinovata pentru sinuciderea in 2006 a unui angajat francez care nu voia sa fie detasat in Romania
Un informatician de la Tehnocentre Renault s-a sinucis in octombrie 2006 dupa ce s-a aruncat de la etajul cinci al cladirii in care lucra. Sotia sa a dat in judecata compania, acuzand-o ca i-a supus sotul unor presiuni greu de suportat si ca acesta fusese trimis sa lucreze in Romania impotriva dorintei lui.
Tribunalul pentru afaceri de securitate sociala din Nanterre, Franta a condamnat Renault, dupa ce sotia muncitorului care si-a luat viata a chemat Renault in instanta. Femeia sustine ca sotul sau se temea ca nu va face fata exigentelor tot mai crescute impuse de viitoarele misiuni.
Renault spune, citata de La Point, ca a luat cunostinta de decizia tribunalului si o va examina. Compania mai spune ca sinuciderea a fost o drama care a socat pe toata lumea de la Renault, dar adauga, cu tot respectul pentru demersurile justitiei, ca a adus la dosar dovezi care arata ca elementele incriminabile nu au fost stabilite.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
problema e ca nu oricine e dispus sa-si lase familia si sa se duca sa lucreze oriunde. "romanii pot sa faca asta bine mersi"? - asa o fi, dar tot adevarat e si ca de copiii ramasi acasa nu mai are cine sa se ocupe. nici unui copil nu ii prinde bine sa creasca fara parinti, iar asta se vede mai tarziu in tulburari psihologice mai mult sau mai putin grave. copii care cresc in netcafe-uri, care abandoneaza scoala, care intra in conflict cu bunicii sau rudele in grija carora au fost lasati, care, uneori, se sinucid...
francezul in discutie avea probabil de ales intre somaj si a-si trai viata departe de familie. pana una alta, dumneavoastra "capshunar" stati cu funduletul pe scaunel si comentati lucruri despre care nu aveti habar.
Dar in articol nevasta eroului principal isi da cu stangul in dreptul: mai intai spune ca era fortat sa plece in Ro, iar apoi ca de fapt ii era teama ca nu va face fata exigentelor tot mai crescute. Eu cred ca i-a placut cand avansa in companie, dar psihic nu era pregatit pentru asta.
Cand istoria a pus jugul pe cineva unii s-au sinucis, altii s-au razvratit, altii au declansat cruciade sau razboaie....
Noi am acceptat intotdeauna.
Aliati, nemti , aliati, dupa cum a fost cizma mai mare.
Iar individul respectiv era probabil bolnav la cap. Nu te omori pt ca firma la care lucrezi incearca sa scape de tine.
Si da, romanii au mai multa diponibilitate acum.
E suficient sa vezi mutre ca a lui voicu ajunse pe culmile puterii, ca sa realizezi in ce buda ne scaldam. Numai ca noi sintem obisnuiti. Altii nu.
Este cu totul altceva.
Nu e vina Renault ca un salariat a reactionat ca un nebun! Numai justitia din Franta putea sa ia o asemenea decizie. In acest moment este clar pentru oricine vrea sa investeasca in Franta: risca sa fie acuzat si condamnat de orice!
Abia astept sa se prabuseasca economia Frantei... si sint sigur ca nu trebuie sa astept prea mult!
1) au cel mai mare depozit in aur (din lume) la populatie. Crizele trec la mishto pe aici
2) in medie depozitul in banca pe termen scurt si mediu, adica bani disponibili sunt in medie de 30 de mii de euro pe familie (faceti vã rog o comparatie cu România)
3) Eu am 2 proprietati, cea mai departe la sase kilometri de Paris si sunt un simplu emigrant.
4) strãzile se asfalteaza intr-un ritm ireal.
5) agentii economici au o sanatate de invidiat
6) somaj de 8% doar pentru ca nu acceptã sã lucreze in alt domeniu decât cel in care sunt pregatiti (a se vedea cam câti oameni care lucreaza in informatica in România au treminat o facultate pe profil)
7) o clasa politica de calitate
etc...
Vã rog sa-mi spuneti si mie pe ce se bazeaza asteptarile dumneavoastrã?
2.sistem bancar corupt si cu risc mare
3. cele 2 proprietati ale tale nu sunt achitate si ai ipoteca la banca,ai pierdut jobul adio proprietati.
4.kaka maka cu asfaltatul strazilor: NU asta sustine economia.
5.sanatatea agentilor economici din Franta e bazata mult pe extern,adica pe operatiunile din afara Frantei.Apropo Franta are DEFICIT COMERCIAL, adica importa mai mult decat exporta.
6.clasa politica este sub cea din RO, adica mult mai corupta si divizata.
....