Toyota a prezentat la salonul din New Delhi, India, o versiune sedan si una hatchback a unui automobil compact low-cost numit Etios care va fi produs din acest an in India unde se va vinde cu sub 7.000 de euro, scrie presa internationala. Toyota isi anuntase de ceva timp intrarea pe segmentul low-cost si precizase ca pentru astfel de modele va folosi componente mai ieftine si va oferi mai putine optionale pe masini.

Toyota spune ca pentru versiunea concept Etios sedan a dezvoltat un motor nou de 1,5 litri benzina, iar pentru hatchback a fost dezvoltat un motor de 1,2 litri. Toyota spune ca pentru a tine costurile scazute va cumpara componente de pe plan local. Productia va incepe anul acesta la o uzina construita special pentru acest scop in India si se asteapta o productie anuala de circa 70.000 de unitati.

Japonezii spun ca masina va fi trimisa si la export, dar nu au dat detalii in legatura cu pretul. Presa scrie insa ca modelul va costa in India cu mult sub 10.000 de dolari.

Si alti producatori asiatici care construiesc in India exporta in Europa, spre exemplu Hyundai trimite pe continent masina de clasa mini i10 produsa in tara asiatica.

E prea devreme pentru a sti daca modelul va ajunge in Romania, insa e importanta intrarea Toyota pe segmentul low-cost, semn ca scaderea drastica a vanzarilor i-a facut sa-si schimbe viziunea.

In prezent, in Romania, cele mai ieftine modele Toyota sunt Aygo (de la circa 8.600 euro), Yaris (de la circa 10.400 euro) si IQ (de la circa 13.900 euro).