Managementul Saab a decis sa inceapa lichidarea companiei, ca prima etapa in inchiderea firmei suedeze, insa in acelasi timp, General Motors analizeaza ofertele primite, sustine seful sindicatului companiei care se arata intrigat de antagonismul celor doua anunturi. Agentiile de presa AFP si Reuters il citeaza pe Stefan Loefven, sef al IF Metall care spune ca aceasta e concluzia intalnirilor recente: incepe lichidarea Saab. Purtatorul de cuvant al GM Europe spune ca GM analizeaza ofertele primite si in parelel continua si procesul de inchidere a companiei. Update: GM a confirmat ca a ales si un lichidator, compania AlixPartners, pentru ca inchiderea sa se faca "in mod ordonat". E de asteptat ca procedeul sa dureze cateva luni.

Loefven spune ca board-ul Saab a decis inceperea procesului de lichidare a companiei, ceea ce reprezinta prima etapa a procedeului de inchidere anuntat de General Motors in decembrie.

Sindicatele critica GM pentru aceasta decizie care vine pe fondul anuntului ce revela ca au sosit noi oferte pentru preluarea Saab. Astfel, pe langa compania olandeza Spyker a mai sosit o oferta din partea unui grup in care e implicat si Bernie Ecclestone, seful Formula 1.

"E iresponsabil din partea GM sa faca simultan miscari in directii total diferite: atat pentru a vinde compania, cat si pentru a o inchide", spune sindicalistul, citat de Reuters. El adauga ca decizia se bate cap in cap cu semnalele venite pana acum de la GM care parea sa vrea in mod sincer sa gaseasca o solutie buna pentru Saab.

Purtatorul de cuvant al General Motors Europe, Stefan Weinmann a confirmat pentru AFP ca exista oferte, insa a spus ca in parelel se continua, asa cum s-a decis, si procesul de inchidere a companiei.

GM a confirmat ca a ales si un lichidator, compania AlixPartners, pentru ca inchiderea sa se faca "in mod ordonat". E de asteptat ca procedeul sa dureze cateva luni.