Dacia a vandut 85.000 de automobile in Germania anul trecut, dublu fata de Romania
Cea mai spectaculoasa evolutie a fost insa fara indoiala in Germania, unde datorita programului Rabla (in germana Abwrackprämie), marca romaneasca si-a vazut vanzarile ajungand la un nivel mai mult decat triplu: aproape 85.000 de unitati, echivalent cu o cota de 2,1%, fata de nici 0,8% acum un an.
Achim Schaible, CEO al Renault Germania a declarat, citat de ziarul Die Welt, ca rezultatul e foarte bun, adaugand insa ca anul acesta lipsa programului Rabla se va simti asupra vanzarilor, iar prognoza arata 30.000 de automobile vandute de Dacia in acest an, iar pentru Renault 120.000, scadere fata de cele peste 140.000 de anul trecut. La cele 150.000 de autoturisme ce se estimeaza ca vor fi vandute de Renault - Dacia se mai adauga 15.000 de vehicule comerciale usoare. Prognozele pesimiste nu trebuie sa surprinda deoarace dupa un an in care piata germana a urcat la un nivel record de 3,8 milioane masini datorita programului Rabla, asociatiile industriei auto asteapta un 2010 slab cu 2,8 milioane de inmatriculari in lipsa acestui program.
Dacia a avut un an record si in Franta unde vanzarile au crescut cu 40%, la peste 61.000 de masini, echivalentul unei cote de 2,7%. Si in Italia a fost un an record pentru Dacia care si-a vazut inmatricularile urcand cu 150%, la 20.800 unitati, echivalentul a 1% din piata.
Si in Spania a fost un an foarte bun, vanzarile marcii romanesti crescand cu 25%, la peste 8.700 unitati.
Dacia a produs in 2009 circa 300.000 de automobile, din care nici 45.000 nu s-au vandut in Romania. Pe de alta parte, jumatate din productie a mers catre Franta si Germania, cele mai importante doua piete.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
Bafta la programe gen rabla.
Am 2 vecini ce stau intr-un apartament cu o amera...cu familie (nevasta+una bucata copil)...dar are masina noua de 25.000 euro la scara...si el si nevasta. La blocul de vis-a-vis de mine ii un tip cu un Ford Mustang...pe care-l misca nu mai des de 2 saptamani (consuma prea mult...si nu-si permite sa umble prea des cu el)...si deh...si sta intr-un apartament de 30 mp...si el si nevasta...dar si-a facut credite ca sa-si cumpere o alta masina ce consuma mai putin. Evident...nu logan..
Se vand mai ieftin si la o calitate superioara.
Cele care nu corespund pt.nemti le maresc pretul si le vand la prosti(a se citi romani) in rate,te indatorezi la banca de nu mai stii pe unde sa scoti camasa,si mai iei si o panarama de masina care nu e buna pt.nemti,dar e foarte buna pt.noi la pret mult mai mare!
.
la noi se'aduna.
pretzul e in ioroi, romanul castiga lei. la transformare din lei in ioroi, se aduna. comisionul.
mai adauga diferite taxe, de poluare, pe ventile, pe profilul cauciucurilor..:-))
apropo, un prieten a mers sa'si cumpere o masina. dupa ce s'a intzeles la pretz, a scos paralele, in ioroi. nu ! zisera dileristii, noi nu putem incasa ioroi. da'ne lei. pai, pretzul e in ioroi ! si ?! nu intzelegi ca nu putem lua decat lei?!...
ok. merge omul la banga si schimba. la rata bancii, cea de cumparat ioroi.
inapoi la dilar. astia acum incep sa transforme leii in ioroi, la cursul lor cu comisionul lor.
in final, a iesit mai scump cu cateva sute bune, fatza de pretzul tocmit.
jmecherie de dumbovitza. :-))
daca n'or ajunge sa dea o lege ca, numai dupa ce ai o dacie, potzi avea o a doua masina, de import. :-))
Loganul a fost un super-deal in programul rabla la nemti.
incredibil cat de departe a ajuns snobismul in romania...
Ia zi, mai ne-snobule, daca ti se pare normal ca in Germania un Logan sa coste mai putin decat in Romania? Asta ca tot ne batem cu pumnu-n chept ca Dacia e marca romaneasca.
85.000 la 81 milioane
45.000 la 22 milioane
mi se pare o prostie sa privesti lucririle din punctul asta de vedere ...
ca si cum ai zice k ieri a fost 1 grad celsius, azi sunt 2 grade celsius deci azi e de doua ori mai cald ? sau cum
traiasca marketingul ieftin
Nu e marketing ieftin...esti tu cam ingust la neuron!! Comparatia ta cu gradele C denota cam cata judecata ai....
Si inca ceva, trebuie luat in considerare felul in care au cumparat germanii Daciile: cu o prima de casare de peste 2 000 de euro.
Probabil, daca si la noi ar fi fost la fel, numarul autoturismelor vandute in Romania ar fi fost mult mai mare.
Deh... suntem romani si ne ocupa tot timpul...
"A crescut spectaculos numarul de Dacii vandute in Germania? Rahat! N-are nici o relevanta, intrucat capitala Republicii Federale Germania nu mai este Bonn, ci Berlin". N-are nici o legatura? Nu conteaza! Conteaza sa ne autodenigram cumva, chiar daca folosim argumente stupide, cum am dat eu acum, dar cum dau si altii la modul serios.
Pentru ca din punct de vedere al actionariatului, Grup Dacia e detinut in proportie de peste 95% de Group Renault, la care statul francez are aproximativ 14% din actiuni.
Sau e o greseala de tehnoredactare si ati vrut sa scrieti "marca frantuzeasca"?
Nici macar Dacia 1300, aia batrina, in care ploua si careia nu i se inchideau usile, nu era facuta dupa planuri romanesti.
Doua detalii:
1/ Loganul se fabrica si prin India, Africa si America de Sud, dar se vinde sub numele "Renault". Aceeasi masina se face si la noi, dar se cheama "Dacia". Care e diferenta intre masina romaneasca si cea facuta in alta parte? Numai numele?
2/ La Cluj exista o fabrica de telefoane Nokia. Ei au venit cu banii, planurile, pozitiile de conducere iar noi cu forta de munca. Asta inseamna ca Nokia e brand romanesc? Sau daca s-ar fabrica sub numele de XYZ ar fi brand romanesc?
Asadar, Skoda este marca germana, Opel este americana (GM s-a razgandit si acum nu mai vrea sa o vanda) iar Jaguar, indiana...
Eu zic altfel: proprietatea apartine celui care are actiuni. "Marca romaneasca" inseamna ca statul sau cetateni romani sint proprietari. Ori, nu e cazul la Dacia. Sau ma rog, probabil ca Stroe sau Tariceanu au primit ceva actiuni dar prea putine. Pina una-alta, actiuni la Dacia are statul francez si nu cel roman (verifica pe site-urile respective). Acest lucru nu a impiedicat insa statul roman sa ofere ajutoare de milioane de euro Grupului Dacia (vezi cind era Tariceanu prim-ministru). De ce nu s-a sesizat CE, asa cum a facut-o in cazul Ford? Simplu: Ford sint americani, Renault - europeni.
Dupa ce a aparut, mai multi producatori mari au anuntat concurente care insa nu au aparut niciodata. Criza economica a adus un pic cu picioarele pe pamant cumparatorul si acum nu se mai arunca in credite excesive de dragul masinii de lux...Romaneasca , fraceza , are vreo importanta? Acum suntem europeni , si asata in primul rand pentru a putea face fata noului val migrator de popoare ce se maresc continuu- vedeti "natiunea islamului" plus asiaticii...In tot ce se intampla intra si ceva politica...
Skoda a anuntat pentru aceasta primavara o masina de 5000 de euro, sa vedem daca la 6 ani dupa lansare si amenintarile cu concurente se va materializa ceva in sfarsit (caci credeti sau nu, doar concurenta si pe aceste segment va duce la Dacii mai bune si mai ieftine!) . Vom vedea ce va fi !
tot de curand am aflat ca statul german s-a imprumutat anul trecut cu 36 miliarde euro...
ciudate tare aceste cifre, mai ales daca 7.6 miliarde au mers numai in acest sector...
stiam ca americanii tiparesc usor dolari, dar nu cumva si in iuropa se fac matrapazlacuri, ca doar acum s-a ingrosat numarul prostilor care sa munceasca si sa acopere furaciunile unora...